Skip to main content

Air Keroh Country Resort

I love to write a review of the hotel, chalet, or homestay that I went before so that people can review and choose the suitable hotel for their trip (because I did the same thing. Read from the blogs, check the comment and review, then I proceed with the booking!)

For Melaka, there have a lot of Hotel, and Resort that you might choose. Depend on the budget. For the low budget people like ME, I prefer the hotel located in Air Keroh because it is much cheaper compared to Bandar Melaka. *Take note that Melaka is a small state. Even from Air Keroh to Bandar Melaka, it takes less than 20mins by car*. So, it is worth if I choose to stay in Air Keroh instead of Melaka City rite?

Also, the attraction or the POI place that people normally visit located very nearby with Air Keroh such as Zoo, Crocodile sanctuary, Butterfly, and whatsoever.. Plus, if anybody want to visit A Famosa, it takes about 20mins to reach there. 

So, I chose Air Keroh Country Resort. Seriously, it is 'country'. Hehe. I booked the room via online booking. No need to pay for deposit. But, have to do some confirmation via email. Seriously easy.

Lobby

Room. Got ASTRO and the most important got KBS WORLD 391. yeehaaaa

Swimming pool for children & adult. For adult, it is until 2.5m deep... Deep rite??

Also, it is equipped with tennis court (interesting), got some outdoor activities as well. I did not join for outdoor activities since I am busy with food, chit chat with friends, sleeping in a comfortable room with a cool air-cond, and travelling around. Hehe!

They served us with a nice breakfast FREE. Quite a lot of menu. Last time got nasi goreng, potato, mee, porridge, and a lot of stuff to eat. Breakfast will be serve started at 7.00am until 11.00am. HAHA. So, enjoy my day with eating (save money), and visit A Famosa later with full stomach.

Price? For me, last time, for 2 adult, it costs me about RM 170* (for weekend) per night. Check in time: 2pm and Check out: 12pm.. Also, the plus point about this resort is, it is located so near with McDonalds =).

Comments

Popular posts from this blog

Sambung belajar atau kerja?

Tujuan i tulis kali ni dengan harapan dapat bantu orang yang masih lagi berfikir atau dalam dilema. Nak sambung belajar ke atau terus kerja.. Sama jugak macam kite yang dulu. Still blog walking untuk tau macamana hidup lepas sambung belajar dan kerja.

I cuma nak share. Dulu lepas spm i sambung matrik setahun dan terus grad dapat degree. Alhamdulillah perjalanan tu dipermudahkan tuhan. Dari segi bantuan keewangan pulak, masa degree tu dapat tajaan jpa. So takde concern nak langsaikan pinjaman ptptn. 
Lepas almost nak grad tu, ada apply nak sambung master terus. Siap pegi interview dekat UM, dan apply USM untuk course Msc. Family jenis tak kesah nak sambung belajar. Tapi kite cam segan nak tanya boleh tak nak pinjam duit untuk sambung master dekat parents. Hurmm..
Walaupun i rasa parents akan bagi pinjam kalau mintak, tapi i choose not to. Cukup lah sampai degree. Yg lain kena berdikari sendiri. Lepas grad i kerja jadi RA kat usm. Konon ada niat nak sambung master by research. Tapi rasa…

eLife: Dont be stupid. They just need money.

Sape yang pernah try eLife ni, ade hajat rasa nak berbisnes, nak kaye cepat? Baik try benda lain. Stop jela One Community eLife ni a.k.a dont be stupid.
Product ni (mesin terapi ion) tak pernah bersalah. Tapi, orang yang run business ni dengan cara MLM, desak orang sampai sanggup berhutang, tipu kawan, buat personal loan bagai, itu ialah cara yang salah.
Ada la kurang dari 10 orang ex-student satu universiti dulu masuk eLife ni. Camane diorang boleh join pon aku tak tau. Tapi leader diorang tu, keje kat HKL, tapi bukan doctor, pegawai dalam bidang kesihatan. Dulu, orang panggil die dgn nickname die je, skarang ni, da jadi orang besa la katekan, kena panggil "Encik" walaupon sebaya. Pecaye? haizz
Sebab konon2 die bagos sangat, ramai la budak Uni aku ni, esp yang tak dapat keje lagi, yg dah keje tapi nak lompat keje, masuk benda ni.
Salah ke diorang nak bisnes? Memang tak salah nak bisnes. Tapi, takyah la sampai tipu orang, buat orang sakit hati, kena pinjam duit ribu2, buat …

Soalan berkenaan MBA. Walau dah muak, saya jawab

First of all, thanks to Allah and everyone especially my friends that always help me along the way. Dah complete pun sem 3. Next week dah nak masuk semester 4. Yeay!😃
Diskesempatan ini, saya ingin menjawab soalan ringkas yang sering ditanya oleh rakan-rakan sebaya dan jugak yang tak sebaya pasal MBA. Kadang-kadang sakit jiwa juga nak menjawabnya. Tapi, ada jugak baiknya kalau tanya dari tak tahu kan?
Soalan1: Dapat naik gaji tak lepas dapat MBA Well, depends pada company nak bagi increment atau pun tak. For me, no increment walaupun kau dapat PHD sebab company yg kerja sekarang akan bagi gaji ikut skill. So, kalau kau rasa lepas MBA skill kau akan bertambah dan melimpah-ruah, confirm kau akan naik gaji. Trust me!
Ada je company yang akan naikkan gaji lepas dapat MBA.  But, sila lah fikir positive terutamanya kalau kau dah setuju nak sambung belajar MBA, apa motif kau yang sebenar? Nak naik gaji? Self-improvement? Mengejar title? Atau apa? Fikir baik-baik tau.
For me, I sambung MBA se…