Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

Bali trip day 4: Tanah Lot

Sape pegi Bali, pleaseeee lah datang sini. WAJIB! Kite suggest datang seawal yang mungkin sebab view die memang worth it. 

Apebende yang best sangat kat sini? 
1) Ombak die kuat  2) Udara rasa fresh 3) Air laut biru + hijau jernih 4) Ada temple dekat tengah laut

Bear in mind, careful jangan la asik duk selfie tak ingat dunia. Sebabnya? Dah masuk dalam news ada orang mati kat sini sebab kena sambar ombak masa tengah berselfie. Sape suka surfing memang best lah datang sini, sebab ombak die kuat.

See, tengok anak ombak tu. Nakal~

Actually, kite suke betul la tengok warna air dia. Ini baru la natural kan..

Dekat sini je dah spend masa almost sejam sebab impress dengan kejadian alam. View camni tak dapat kat Malaysia.

Dan.. jangan lupa pakai sun block untuk elakkan muka hitam legam. Boleh tahan panas sampai rase nak tukar baju.
Next station pulak kitorang pegi tempat Julia Robert shooting. Masa sampai tu memang matahari terpacak atas kepala. Ramai nau mat saleh jemur badan. Kite tak larat…