Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

My 1st day for school ;)

Today marks my historical calendar. Finally, I manage to register for my MBA. What do you think I feel? Of course excited, blur, still motivated, and honestly.. tired. Haha

I am excited because, yes.. this is another journey for me. Never think of really make it happen.
And I am a bit blur because I have no idea if I have made a correct choice (Nobody knows anyway). But, I know that I just give a shot. That's me. Unpredicted, but I will make sure to prove everyone wrong with all of the early judgement. 
Motivated. I want to prove to everyone that science student can do well in business class.
And after all, I feel tired because UiTM is too big for me. Haha. I get used to USM campus Kubang Kerian's size. Small but comfortable, and warm.
I know that I am over-excited i facebook. Not to show off, because most of my friends already completed their masters. So, I dont think anybody will get offended or annoyed with me. But, surprisingly my ex-dorm mate from school ping me in faceb…

Bali trip day 4: Tanah Lot

Sape pegi Bali, pleaseeee lah datang sini. WAJIB! Kite suggest datang seawal yang mungkin sebab view die memang worth it. 

Apebende yang best sangat kat sini? 
1) Ombak die kuat  2) Udara rasa fresh 3) Air laut biru + hijau jernih 4) Ada temple dekat tengah laut

Bear in mind, careful jangan la asik duk selfie tak ingat dunia. Sebabnya? Dah masuk dalam news ada orang mati kat sini sebab kena sambar ombak masa tengah berselfie. Sape suka surfing memang best lah datang sini, sebab ombak die kuat.

See, tengok anak ombak tu. Nakal~

Actually, kite suke betul la tengok warna air dia. Ini baru la natural kan..

Dekat sini je dah spend masa almost sejam sebab impress dengan kejadian alam. View camni tak dapat kat Malaysia.

Dan.. jangan lupa pakai sun block untuk elakkan muka hitam legam. Boleh tahan panas sampai rase nak tukar baju.
Next station pulak kitorang pegi tempat Julia Robert shooting. Masa sampai tu memang matahari terpacak atas kepala. Ramai nau mat saleh jemur badan. Kite tak larat…

Bali trip day-3

3rd day trip, kaki dah rasa lenguh sebab sakan berjalan semalam. Muka pun dah tambah makin hitam. Pagi-pagi lagi supir dah bawak pegi kedai batik original made in Bali. Semuanya batik lukis tau. Setakat yang jumpa kat sini, takde batik cap. Semua lukis.

So, lepastu diorang bawak pegi kedai jual batik. Kalau orang Malaysia boleh la negotiate sampai 40-50%.



Lepas pegi tempat batik, supir bawak pegi kedai silver. Semua handmade. Semua cantik, dan harga pun cantik jugak. Haha..



Sampai lunch time, kali ni supir seriously bawak makan lunch tempat halal. Happy okey. Maklum la semalam starving sampai tak larat nak jalan.
Restaurant ni ada certificate halal. So, sangat confident nak makan. Harga buffet lunch kat sini Rp 100,000. Boleh makan sampai pengsan termasuk coffee & tea. Tapi, kalau nak juice kena bayar sendiri.





Btw, kat restaurant ni ada surau. Dapat la sembayang jamak. Air dia sejuk & bersih. Maybe sebab kawasan ni dekat dengan gunung agung.

Bali trip day 2: A day to learn new things!

Day 2 in Bali, kami bangun awal sebab breakfast pun habis sampai pukul 10.00am je. Walaupun takde ape sangat nak makan. Untuk hotel review, I buat separately dekat link "hotel" section.
Kalau ikut tentative program, first visit nak pegi tengok cultural show. Dalam performance ni ada banyak characters. Monyet, barongan, and of course tak tinggal puteri. Ada funny elements jugak.

Just at the right time, memang banyak seat kosong lagi. Hehe. Banyak la tourist datang sini, dari Germany pun ada okey.


Lepas habis show, supir bawak pegi tengok Tegunungan Waterfall.

Waterfall ni air dia memang jernih. Sebab kitorang tak bercadang nak mandi, so sentuh gigi air je. Tapi memang sejuk & jernih

Lepas pegi Tegunugan Waterfall supir bawak pegi Kebun herba tak jauh dari situ untuk tengok pokok herba & proses pembuatan kopi Luwak.
As a reminder, untuk Muslim. Kan Jabatan Agama Islam dah cakap yang kita tak boleh minum kopi luwak sebab dia ialah poo poo dari musang. Dare to drink? He…