Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2015

Gardens by the bay, Singapore

Kite dah lama sangat nak datang sini. Sebab selalu nampak landmark Garden by the bay tapi tak pernah pegi. Ada kawan cakap kite akan nampak 2 view yang berbeza kalau pegi Garden by the bay waktu pagi dengan malam. Kalau pegi waktu malam, ofcourse la lagi sejuk, dan boleh enjoy lampu-lampu cantik.
Kebetulan masa baru je sampai, memang dah sampai masa untuk show. Hihi. So, kite pun lepak bawah pokok sambil baring, menikmati cahaya lampu. Don't worry, Singapore selamat, bersih.








Friday night at Marina Bay Sands

Sebenarnye kite baru je balik dari Singapore setelah dah agak lama jugak tak pegi sana untuk meeting, dating, jalan-jalan. Selalunya balik training je confirm collapse! Singapore ni kecik je, tapi ada banyak tempat best. Selalu rasa best sebab Singapore bersih, public trasport pulak sangat cepat.
Haritu kite bermalam dekat Hotel Ibis Novena. Ibis Hotel ni agak murah berbanding hotel lain area Novena. Rate per day dalam 138++ SGD kalau tak silap. Haritu kite book dekat Agoda, lepastu sebabkan kite ialah Digi members, dapat additional discount pulak. Yeay! Hotel ni sediakan breakfast, dan yang paling penting, FREE PARKING sebab kite drive masuk Singapore.

Tempat first yang kebanyakkan tourist pegi dekat Singapore of course la Marina Bay. Kenapa? Sebab mana lagi nak cari bangunan yang ada kapal dekat puncak. Walaupun kite drive masuk Singapore, pegi ke Marina Bay kite naik MRT sebab lagi murah. Agak susah nak cari tempat parking dan mahal. Dari Novena ke Marina Bay cuma SGD 1.70 je untuk …