Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2018

The beginning, to face reality, and accept the truth - welcome 2018

Hello 2018!! Actually ambition kite for this year: To be happy and travel as much as I can. Before ni kan tersiksa 2 tahun takleh enjoy weekend. So, this year give me some freedom ok? Ada few changes at work and I have plan to change my path and try something new. However, depends on offer and justification. Susah nak decide especially agak busy, tak sempat update resume. Haha. 
Selain kerja, ada lagi satu major changes in life. My dad meninggal dunia 12 Jan lepas dah beberapa tahun undergo dialisis. In short, salt level dalam badan dah jadi terlalu tinggi menyebabkan jantung dia lemah dan stop. Tu layman punya explaination. Few times buat CPR. Semua tu berlaku agak cepat. Hujan lebat masetu. Waktu subuh dia meninggal. Rasa pelik, macam tak pecaya pun ada. Yelah, ni first time the closest one meninggal dan dpt witness depan mata. 
Dulu masa kerja bila nampak patient meninggal, hati tiba-tiba jadi kosong. Tapi, this round pelik sikit sebab orang yang depan mata tu kita kenal. Honestly…